Quizzes

Think You Know 90s Hip-hop?

Challenge yourself in this novelty quiz!

By Arshon Howard

1. What 90s rapper called himself the five-foot assassin?

  • Bushwick Bill
  • Too Short
  • Phife Dawg
  • Ice-Cube

Answer: Phife Dawg

2. What rap group spat the lyrics, “Me and you, your momma and your cousin too”?

  • De La Soul
  • Outkast
  • A Tribe Called Quest
  • The Fugees

Answer: Outkast

3. What is “Luchini (This Is It)” by Camp Lo about?

  • A mobster
  • Cars
  • Pasta
  • Money

Answer: Money

4. “Hey Lover” by LL Cool J feat. Boyz II Men samples what Michael Jackson song?

  • “Human Nature”
  • “Beat It”
  • “Off The Wall”
  • “The Lady in My Life”

Answer: “The Lady in My Life”

5. What does the acronym C.R.E.A.M. stand for?

  • Creators of rudimental excellence and movement
  • Cash Rules Everything Around Me
  • Christ Rules Everything Around Me
  • Cosmic Radiation Effects and Activation Monitor

Answer: Cash Rules Everything Around Me

6. What magazine did rapper Notorious B.I.G. mention reading in his song “Juicy”?

  • Vibe
  • Rolling Stone
  • The Source
  • Word Up!

Answer: Word Up! (See its retro covers here.)

7. Who sings the hook on Jay-Z’s “Can’t Knock the Hustle”?

  • Beyonce
  • Janet Jackson
  • Aaliyah
  • Mary J. Blige

Answer: Mary J. Blige

8. Who are the original members of Nas’ rap collective, The Firm?

  • Lil Kim, AZ, Fabolous, Nas
  • Foxy Brown, AZ, Cormega, Nas
  • Lil Kim, Cormega, Jay Z
  • Noreaga, Capone, Foxy Brown

Answer: Foxy Brown, AZ, Cormega, Nas

9. Finish the rest of these lyrics from “Electric Relaxation” by Tribe Called Quest: “Relax yourself girl …”

  • “…Please settle down.”
  • “…Be set clear.”
  • “…Peace at hand.”
  • “…Rest plan.”

Answer: “…Please settle down.”

10. What did Ice Cube accomplish while playing a game of basketball in “It Was A Good Day”?

  • Won by 20
  • Triple-double
  • Hit the game winner
  • A double-double

Answer: Triple-double

Categories: Quizzes, Uncategorized

Tagged as: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s